Jag är barnet ingen ville ha!

Vem är perfekt? Jag har alltid som medium, spådam, operasångerska, kungastipendiat strävat efter att vara perfekt. Även utseendemässigt och som mamma, fru och dotter.
Som dotter dög jag aldrig. Jag var sladdbarnet som överlevde en abort. Ett barn som från början var bortvalt av sina föräldrar. Efter det följde en tragisk barndom i misär. Jag fick inte mat och växte inte som jag skulle varför jag fick skolios rygg. Pengarna skulle gå till cigaretter och whisky. Jag fick aldrig kläder nog utan frös på vintern. Lagad mat fanns bara på en och annan fredagskväll.
Dessutom  fick jag utstå mobbning och bli bortvald samt lämnad ensam och misshandlad.

Jag  bestämde mig! Jag skulle överleva! Hästarna i Araby stallet blev min kärlek. Jag åt havre och melass i smyg för ridläraren var inte nådig ! Gammal stel militär.

Jag bestämde mig att göra rätt, be om hjälp, leta efter tillfälliga mammor som tog hand om mej bara än så lite.

Jag lärde mig mormor i Norrköpings adress och telefonnummer utantill innan jag kunde skriva för att kunna ringa mormor i smyg. Men mormor kunde inte hämta mig alltid.
Då var jag helt ensam…. absolut ensam.
Skolpsykologen såg mej och blev förskräckt. Han lovade mig att jag skulle få flytta till honom. Då var jag 15 år. 15 år förlänge hos missbrukare, misshandlare och sexuellt utnyttjande vuxna.
Jag skrev min första låt …..den hette Ensam.

Jag  skrev och skrev. Jag bestämde mig om och om igen för att var bra på något. Bli sedd av någon.

Då mötte jag min man Janne och blev totalt hopplöst förälskad. Jag hade haft några kärlekar innan men de var nog för unga. Janne, trygg och fyra år äldre. Denna kärlek har aldrig sinat och universum gav mig honom för att jag skulle våga tro på kärlek och mänskligheten igen.
Nu  39 år senare är vi kärare än någonsin. Och jag är så säker att jag är älskad av honom. Men att bli älskad av Alla kan jag inte bli.

Tro mig, jag har försökt. Med att vara duktig, bäst, högsta betyg på allt och två vunna kungastipendium i koloratursopran. Det svåraste att sjunga.

Jag är så tacksam för allt. Dettta har format mig till den jag är. Superskärpt som ett lejon på savannen. Superduktig som olympiadidrottaren trots skador på kroppen, superbäst på allt.

Men jag är egentligen bara en lite flicka med kalla frusna barfota fötter, skitigt långt blont hår, med trasiga kläder , lånta leksaker, inga julklappar på julen och väldigt hungrig på mat.

Och nej, jag pratar inte om 1869 utan om 1969! I Sverige , i Växjö i villakvarteret på Araby i radhuset med designlampor  i fönsterna. För de skulle se bra ut på ytan.

Nu när ni ser mig så ser det bra ut på ytan men denna gången har jag gjort det själv och det är sant!

Tänk på det när ni ser mig, hör mig eller ringer mig. Tänk på alla öden varje människa måste gå igen.
Och glöm inte att vara stolta över det Ni har gjort! Ge kompisen, ditt barn, din förälder beröm. För alla har vi en historia…..

Kärlek och Du är unik!❤️❤️❤️
Charlotta

8 comments / Add your comment below

  1. Så fint skrivet❤️Det e tur att du mötte kärleken för det e inte alla här i livet som gör det🥰❤️

  2. Vackra tjej du är älskad av många annars hade du inte haft så många följare på instagram och nu också bloggen. Du är vacker glöm aldrig det så vacker som en solstråle

  3. Sorglig uppväxt, men fint att höra att du mött en sann kärlek i din man och att livet ler mot dej numera. Du är så värd allt gott i livet! 🥰 Varm kram 🤗

Lämna ett svar

Till startsidan